~~~~~~~~~~~
Nad řekou
*~*~*
Nad řekou stoupá
ranní mlha
pomalu svítá,
temná noc se trhá,
když se dívám
na tu krásu zdáli
jakoby to všechno
malíři štětcem malovali.
Tam si malíř přidá
trochu víc zeleně
na řece vlny
na jinak klidné hladině,
na druhém břehu
pole zlatých slunečnic
a vycházející slunce.
Víc už nic?
Ale teď živě,už bez malíře
nad řekou
tam rackové si letí
na stromech
chvěje se větrem listí
z blízkého lesa kukačky
kuku,kuku,kukají
a tam v tom háječku
slavíci zpívají.
Jak se večer lehce blíží
a zapadá slunce
tam plují krásné labutě
po té naší řece,
brzy už je večer,
pak noc je hluboká
a sova do šumění řeky
z lesa zahouká.
A zítra?
Já i ten malíř se vrátíme
o tobě řeko
všechno si povíme…
~~~~~~~~~~~
~~~~~~