spadl jsem do louže podzimní
jsem po pás vodou
v zrcadlícím řezu
a co je vzduchem
ční nad slepou hladinou
barevné koberce
slepence listí
tam vítr tančí
v půlobratech stromů
narozen v nahých korunách
pole .. to zamrzlé jezero
nesměle vrhá nízké stíny
na odiv vránám
hejnům noci
křídlům neslyšným
než první peří zimních mraků
v souznění k zemi snese se
vycvičím draky vládce smělé
pro nedospělé
v klouzavém letu nad lesem
a jen tak ze zvyku
hledám seno v kupce jehel
to kdyby čerti se mnou
chtěli šít