Anotace: ve 2. řadě musím poděkovat enigmanovi za prostor a inspiraci (http://www.liter.cz/basne-ostatni-772632-cist) a v 1. řadě děkuji hanele m. za půlautorství na tomto projektu
Vrabec domácí (Passer domesticus) je malý zástupce čeledi vrabcovitých a nejrozšířenější žijící pták na světě, vyskytující se na velkém území Eurasie a uměle vysazen v Americe, subsaharské Africe, Austrálii a na Novém Zélandu. Pochází pravděpodobně z Malé Asie nebo Arabského poloostrova a do Evropy se dostal již před tisíci lety. Podobně jako kos černý se i vrabec domácí skvěle přizpůsobil životu ve městech a dnes jde o typického obyvatele oblastí obývaných člověkem, který mu poskytuje úkryt a potravu.
08.02.2013 08:50:33 | poetka