SNĚHOVÁ VLOČKA
Anotace: Nevyjmenovaný div přírody
Jaro si počká
Je to snadné
zatím vládne
sněhová vločka
Stříbřité vločky
vznáší se lehce
padat na zem
se jim nechce
Plachtí ve vzduchu
jako ptáků hejna
nemají potuchu
ani dvojice jedna
nikdy není stejná
Voda letem mrazem
než dopadne na zem
změní skupenství tvar
často vytvoří i pár
Z kapky vody
v ten moment
krajková vločka
ledový ornament
Plochá průhledná
konkurenci nemá
Už od pravěku
nic se nemění
Příroda člověku
stále předvádí
své velké umění
Sněhová vločka
ten symbol zimy
teplo nepřečká
Je to velká škoda
když zas jak voda
někde nám zmizí
Přečteno 482x
Tipy 4
Poslední tipující: Joe Vai, poeta
Komentáře (0)