Anotace: prírodná báseň o jari, až sa srdce rozohrieva
Tráva nahodí svoj zelený kabriolet.
Zem rozfúkne
všetky spomienky na zimu,
rozpíše sa bez rýmu,
a napovie všetkým ako sa rodí jar.
Snežienky ukážu svoje biele hlávky.
Stojím triezvo nad vodou,
akoby som vstúpil do rozprávky.
Prišla jar.
Slncový kôň na krídlach,
cvála k rieke, k jej stromom
rozkvitnutých pri brehoch –
Och, aká to krása odrazu!
Svet zakvitnutých prvých pukov –
zdá sa mi, že zmäkne i najtvrdší kov,
a srdce mi znežnie na chvíľu.
Prišla jar
podľa Vivaldiho scenára.
V plameni sviečky
biela zima dohára.
Chuť vína na stole
na dotyk pohára a iné smädy.
Tak ako minulý rok,
tak teraz, tak ako vtedy.