Anotace: něco málo k rodné planetě
Již drahné věky tkví tu svět,
to samý život, modrý květ.
Někdy Gaia tklivě pláče
a pod údery karabáče,
světlem metá těžký vřed.
Tu z jedné strany Krása vře,
z druhé zase Válka vzlíná,
i poupějí sté rozepře
a
láska nikdy neusíná.
Kol Hvězdy pokorně si tančí,
skloněná jak dívka nad vodou
když vlasy se jí smáčí,
zmámena snivou přírodou.
Říše modré zelené,
a snad i jiné jsou,
dnem i nocí zjizvené,
snad tu tíhu unesou...