Vykoupení
až bouře náhle vzedme hladinu nebe
doposud čistou na pohled
blesk svou strašlivou silou rozetne
jako skalpelem
mohutný kmen
a obloha samodruhá deštěm
spustí své břímě
jako bičující provazce
krajina se přikrčí pod údery
hrozné a burácivé show
až potoky kalné a černavé vody
odplaví nánosy hustého prachu
pak dojdeš svého vykoupení
má země
***