...frenetický potlesk
vysoko
nad světla města
za Měsícem ve stínu
(nahoru ještě svítil)
z města úder zvonu
jak vypinač
ukončil hodinu duchů
a Měsíc zmizel
tajemně a najednou
Když se vrátil
vytáhl za sebou
ze stínu úsvit
Padala rosa
ale ten východ
Měsíce i Slunce
skoro naráz...
zapomněli jsme se chvět zimou,
zavřít oči i ústa.
Tento kus divadlo Středohoří
nedává každý den
shora zazněl