Zživotněný mrak
Anotace: Napadlo mě to dnes ráno,ačkoliv žádný mrak na obzoru nebyl:)
Nad jezery,nad řekou,
Letí posel oblohy.
Malý šedý mrak.
Procestoval mnoho zemí,
Někdy lehce,jindy stěží,
Nikdy si však nestěžoval,
V létání si jen liboval.
Nad mořem však ubýval,
Ztrácel se,a náhle přebýval.
Poté zmizel úplně,
Já chci ho vidět podruhé.
Snad jednou se objeví,
Nad tím naším domovem,
A já na něm poletím,
Vstříc vichřicím a poryvům,
Beze strachu z počasí,
To na výšku nestačí.
Letěl,letěl vysoko,
Vršky hor byli kol
Malý šedý posel oblak,
Blízko k nim byl skor.
Komentáře (0)