Chvála buď babímu létu
i když květy moc nehýří
břízám dá zlatou toaletu
svit slunce šikmo namíří
jak osvětlovač na divadle
a než jde spát pod listí spadlé
předává vlídné teplo v letu
zvenčí utichá dětský smích
ovadne tráva na stráních
příroda zhnědne, zestará –
a já jen smutně povzdechnu si
…dlouhé to bude do jara…