Anotace: Psáno při poslechu záznamu koncertu Melody Makers
Na poli mé vlčí máky
rozvírají rudé dny,
za ohradou vzpínají se
velké hlavy bodláčí.
Po pěšině měkce kráčí
dvojce z lenu pletená,
kamení se něžně směje
do tváře víly z potoka.
Smutné vrásky na louce
rozmetají písky z hor,
večer snáší pod kopýtka
bílé zvěře vlahý čas.
Do dálky se vypínají
jiskry z ohňů májových,
na kytaru někdo hraje,
nasloucháme ševelům.
V duši svítí obraz léta,
horka, lásky, zážitků.
Když se takhle rozhlédneme
přes lány a horizont,
štěstí přijde samo,
ani si ho nevšimnem.
Ženu vezmem do náruče,
věnujeme poklonu,
protančíme altán sami
nesneseme prodlení.
A pak tiše pod perutí
až se všichni unaví,
obejmeme věčnou slávu,
ztratíme se nešvarům.
Proč si nevzít ze zázraků
taky kousek pro sebe?
Moc hezké, letní, dýchá to lehkostí bezstarostností
co takhle to dát do slok, četlo by se to o dost lépe!
21.08.2013 10:42:27 | sluníčko sedmitečné