S nocí za jedno
Anotace: První dílo z trilogie básní, inspirovaných bouří na sklonku léta.
Odejít,
a připít bleskům,
jež neúnavně bičují,
ztemnělé dálavy...
... připít remízkům na polích,
kde chvějí se bludičky,
a kvete kapradinový květ,
o svatojakubské noci...
... připít sadu,
kde z letitých korun,
zni houkání,
temné jako kočičí pohled...
... připít zídce,
porostlé mechovím,
kde sedím já,
který odešel jsem,
a s nocí jsem za jedno...
Přečteno 459x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iwushak..., Isquieasuus
Komentáře (0)