Cesta je nekonečná,
člověk se rozhoduje na jakou stranu se vydá.
Prašná, kamenitá či asfaltová,
každá ta cesta je dlouhá.
Cesta prašná, prach se zvíží
a do ovzduší se víří.
Jenom kámen to je cesta kamenitá,
okolo ní není vždy krajina hezká.
A nakonec samí asfalt, asfaltová cesta,
na ní někdy stojí policie a ukazuje různá gesta.
Cesty jsou všude, vše je propojeno
a lidstvo na zemi je spokojeno.