O DNECH A NOCÍCH

O DNECH A NOCÍCH

Anotace: Opěv (óda) na slunce a měsíc

Slunce stále svítí hřeje
ať se děje co se děje
pro život stálá naděje

Mnohé uvádí v rozpaky
schovává-li se za mraky
Měsíc to však dělá taky

Svítí vůbec nehřeje
při stříbrném svitu
mnohé nám dopřeje

Když se tak cosi děje
častokrát až do úsvitu
někdy i zem se chvěje

Slunce symbol všech
měsíc tajemna dech
Tma nic dobrého nevěstí
je to čas zločinů a neřestí

Venku krásně se leží a sní
dokonce milovat se tam smí
Slunce měsíc naši přátelé
dny noci s vámi jsou veselé
Autor RU 82, 05.09.2013
Přečteno 400x
Tipy 1
Poslední tipující: Trash75
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel