Anotace: Nějak se mi ho zželelo... Ale dřív, než jsem to stačil zavěsit, ukázal mi svou moc a rozjasnil přívětivě celou oblohu ;-) Tak promiň Podzime, ty mou obranu vlastně vůbec nepotřebuješ... :-)
OBRANA PODZIMU
Nebohý podzime
jsi obětí moderní doby
Jen málokdo tě miluje
ba jsou i tací
co na tebe se zlobí
Dřív lidé neměli počítače
tak s dětmi pouštěli si draky
a když je trošku zábl chlad
stačilo ohýnek rozfoukat
opéct si brambory
pod oblaky
Co jarem kvetlo
tebou pak vydávalo plody
jablíčka zářila na stromech
Kdo ještě ví jak chutnaly
švestkové koláče
z voňavých suvenýrků
přímo od přírody?
Málokdo znal co je polotovar
a vůbec žilo se jaksi plně
povětří tebou vonělo
byl jsi nejlepší malíř světa
ne monitory
oči lidí
zářily večer v každém domě
Patřil k tobě i krásný smutek
vždyť bez něj ani radost není
Kdo by si vážil darů žití
být stále v jednom shonu chvatu
bez podzimního roztesknění?
Však stále je nás dost
kdo shlížíme se v tobě
Nejsem jediný tvůj ctitel – je tu i Radhúza
Tvůj fanklub na Literu není až tak malý
Schikaneder též vrátil se na piedestal
nemusíš marně snít o múzách
Podzime jsi stále mocným králem
s noblesně věrnou ti Melancholií
Ve vaší říši je vítán mír s rozvahou
sídlí v ní moudrost dávných dob
pramení hojivé slzy
jež vzácné vzpomínky
do pestrých barev
tak zázračně omyjí
Praha, 11.10.2013
Dík za náladu a barvy tvých slov i myšlenek.
Zahřála i zastudila,jako podzim :-)
19.10.2013 09:47:56 | Danger
I já se přimlouvám za podzim, je to krásné období, dozrává ovoce, blíží se vánoce a to barevné listí a draci.
13.10.2013 19:35:58 | danaska
lidstvo dnes žije spíše teoreticky
13.10.2013 15:24:18 | Petbab
A zprostředkovaně, neautenticky - samá náhražka, jahody jak z polystyrénu v lednu, maso, zelenina, ovoce roste přímo v regálech hypermarketů - sepětí s přírodou už skoro žádné. To žádné PC hry nemůžou nahradit - chudáci dnešní děti... Pak i charaktery mají mnozí "umělé" a city skleníkově bez chuti a bez zápachu... :-(
13.10.2013 18:34:58 | Amonasr