Deštivé ráno
Anotace: Pro ty, kdo pochopí déšť.
Prší
kapky dopadají na zmáčenou zem
svět je změněn v pustou poušť
prázdnou, tichou, samotnou ve skvostu dne
Téměř bez lidí
nemají rádi déšť, podivní tvorové..
skryti uvnitř
před světem a sebou samými.
Jen pár se potácí deštěm
s deštníky a obvyklým spěchem
s obavami a starostmi
bez výrazu, v letargii,
nepochopí déšť
Deštivé ráno..
procházím mezi kapkami
s úsměvem na rtech
vystavuji tvář vodě
Stéká
i s obavami a starostmi
další nádherný den
lidé spěchají okolo
netečni, znechuceni
nechápou déšť
Sama na prázdné ulici
stojí, promáčena vodou
je jiná, cizí.
S úsměvem na rtech,
rozechvělým srdcem
pochopila.
Prší
sny a naděje pro ty, jež pochopí.
Komentáře (0)