Jaro cinká zlatým zvonkem,
že prý už je zase tady.
Rozlévá se jasná záře...
Honem, honem do zahrady!
Tráva svěže zelená se,
stromy listím oděné,
prohání se větřík vlahý,
smysly mé jak zmámené.
Na záhonku rozkvétá tu
spousta malých srdíček,
asi těžko spočítám je,
je jich jako hvězdiček.
Slunce z hlíny vytahuje
afrikány ospalé,
vedle nich se k nebi tyčí
pampelišky nedbale.
V trávě zase modrých kvítků,
bouřka jsme jim říkali,
mezi nimi sedmikrásky,
z nich jsme věnce splétali.
Azalky a konvalinky
už jsou také jeden květ,
omráčí mě svojí vůní,
radost na ně pohledět.
Bohyška a kapradina
zdobí kouty stinné,
břečťan po zemi se plazí
a k tújím se vine.
V tu zeleň já zanořím se,
odpočívám dojatá,
párek kosů staví hnízdo,
těší se na kosata.
Ráno rosa, večer vánek,
zahrádka vždy potěší,
dopřávám si lehký spánek,
toť má rozkoš největší.
Moc hezké, dnes mi tvá básenˇmluvila z duše, strávila jsem den na zahradě.
20.05.2014 15:51:26 | Rozina
Díky moc. Jo, je to super, když člověk může vypnout a po to všem pracovním shonu (alespoň já to tak mám) relaxovat uprostřed zeleně, ať už na zahradě nebo někde v lese. Nic mi nedobije baterky tak jako příroda. Hezký večer! :)
20.05.2014 21:05:16 | AndreaM
Naprosto souhlasím, taky relaxuju na zahradě nebo v přírodě, i když já dnes místo relaxu, spíše pracovně se sekačkou v ruce. Také přeji krásný večer
20.05.2014 21:09:18 | Rozina