Srnčí nářek
Anotace: Bolest a utrpení se skrývá i v přírodě.
Tráva se do výšky vzpírá
je nutno ji posekat.
Však její výška
je domovem mnoha zvířat.
Srny v ní skrývají
mláďata svá
snad před námi?
Myslí si asi
jak moudré to je
než vyrazí stroje
se svými kosami!
Pak tělíčka malá
jež uniknout nestačí
leží v kaluži krve
na kousky rozsekané.
I když je úpěnlivě
hledá a volá
jejich máma
nedočká se
a rok co rok
se to opakuje!
Možná přijde doba
kdy řekne člověk
máme ,,Ohrožený druh´´.
Avšak musí se na to čekat?
Ptám se tedy, je to nutné?
Tolik utrpení!
Vážně se s tím nedá nic dělat?
Přečteno 455x
Tipy 6
Poslední tipující: vodnař, zelená víla, Aiury, AndreaM, Pamína, Amonasr
Komentáře (0)