Vpadl jsem do klidu.
Tiše sedíc na kameni.
Jsem tu hostem
Návštěvou, co boty nechá si.
Na hladině odraz ringu.
Ve kterém se honí, tancují.
Pohybují v rytmu swingu
Poté mizí, tiše odplouvají.
Občas tráva tancuje,
synchronizované estrády.
Tak jak
to umí jen ona.
Suchá, přesto plná života.
Lampion co osvětluje
Celou tuto scénu.
Na hladině vlnka za vlnkou.
Žít jen pro kouzlo
Tohoto vjemu.
Z obrovské dálky
Sledujíc představení.
Stejně jako já.
Osamělý divák
na kameni.