Seděla na louce u pařezu
déšť pokrýval její hlavu.
To hned vidělo sluníčko
nechtělo motat ji hlavu.
Skrze stromy prosvítá duha
hraje pěti barvami
...zcela z tuha.
Červená barva říká láska,
modrá zas upřímnost,
...co všude praská.
Žlutá od srdce zahřeje
..vidíš dívko, je tu naděje.
Fialová jako upřímnost nadevše
...nenech se zmást tou vůní lilie.
Zelená jako po zimě stromy
...to pohladí duši Tvoji.
Že padá listí, to Tě bolí?
I podzim má své krásné barvy.
Podívej na zem na ten list,
duhu barví ještě víc.
Listím šustí motýlů larvy,
podívej dívko, to jsou ty veselé barvy.
Niektore larvy/husenice/ tiez hraju ruoznymi farbami.
A ked sa zakuklia a chvilu vydrzia,
mozno z nich bude krasny motyl...
09.09.2014 08:47:58 | džemo