cirkulárka hází drobný vějíř
pablesků zapadajícího slunce
na hebkou vrstvu pilin
místy krutě sešlapanou
zatímco mé hodinky
vytahují tmavnoucí závoj
z východního obzoru
trylek mne otočil ptačím směrem
silueta pěvce na pahýlu větve
začíná splývat s obzorem
kterýpak ty jsi?
zpěv přikryla nastupující tma
jen vůně ještě svítily z chladnoucí zahrady
a hvězdy začaly notit tu každonoční
o nezměrných dálkách
ticho nechává vyletovat myšlenky
touhy a nesplnitelné mety
jedna zanikne a rodí se další
měsíc nikde
tisíce světel mi zavírá oči
usínám na posledním schodě
polštář nehledám