jak stíny ránem blednou
tak vzpomínky víc šednou
a v dálce mraky plují
když podzim odlétá
a do náruče strání
všechny deště sklání
pak s havrany se hádá
jak dlouho do léta
kraj začíná být pustý
a chraptí všemi ústy
a do větru se šklebí
den s nocí proplétá