sotva podzim začal
tak odér léta přestává
žloutne listí zrají švestky
jablka kaštany ořechy
a jak hrušky voní v zahradách
samé zlato samý nach
než vítr s deštěm stromy svlékne
a listí prostře po krajině
překryje blátem na cestách
mlžný opar vypuštěný k ránu
tahy všech barev smazává
a zanechá někde v malinách
obrazy stržené z rámů
a náladu kdesi v představách
tak říjen už otevřel bránu
ale mámivé krásy se nevzdává
tolik se mi líbí, že jsem ji četla několikrát...ST
12.10.2014 14:20:58 | jitka.svobodova
Děkuju, hodně čísel na podzimní téma mám na svých stránkách ve sbírce Něco z podzimu a jara.
12.10.2014 19:19:50 | josuatree