Sněží a zatím tak zlehýnka
Sněží a zatím tak zlehýnka
líbají vločky krmítka
a poletují nad střechami
venku mrzne a my tady
chytáme cukr do sítka
Kreslíme květiny z vanilky
a s radostí sypeme lentilky
do punčoch svatého Mikuláše
kde slova plachého otčenáše
promění raubíře v andílky
Máme už z perníku celý svět
tak si k nám přijďte přivonět
a podívat se, jak v nás žije
stále ta dětská nostalgie
a v srdci dýchá tentýž květ
Do dlaní vsypeme hrstku oříšků
a taky křížal, tak aby Ježíšku,
cítil jsi plně naši lásku
až pak za sebou na provázku
poneseš veselou nadílku
Tak poběž, ty můj andílku
venku zas křídla od bělásků
tancují svižnou čtverylku
Krásná. Jako usínat na hromádce moučkového cukru a s vůní vanilkových rohlíčků snít o tom, že sněží. :O)
02.12.2014 12:44:53 | Tichá meluzína
Taková je holt už má svátečně pocukrovaná poezie :) Díky za návštěvu :) Dělám vám tu atmosféru :D :)
02.12.2014 12:55:29 | Zamila
A daří se. Už mě honí mlsná. Vrhám se do lednice pronásledovat čokoládu. BANZAAAAAIII!!! :oD
02.12.2014 13:01:30 | Tichá meluzína