Anotace: Nejdelší noc v životě Země... Přivítejme Moranu a obrozeného Svarožiče! Věnováno Retře, vzpomínám(e)!
Zapalme ohně anebo svíce,
plameny rozsvítí nejdelší noc.
Zatanči na počest Svarožiče,
nový den vrátí mu nad Světem moc!
Na stoly hojnost z plodin Země snes,
pro mrtvé nech místo po boku svém.
Obdaruj potřebné; zima přišla dnes
a Morana hoduje s Velešem...
Znamenitá neopohanská báseň. Dávám tip.
11.04.2015 23:40:45 | Adramelech