Nažehlení čápi v baru
na hlavě cylindr a ve fraku slávu
Ptačí eleganci potichu kradu
příplížím se ke stolu a usrknu kávu
V perutích čapích dá se najít ráj
závidím ladnost pohybů, závidím nevinnost
Nebe je bílé jako sníh, když čápi opouštějí kraj
v tom čase zaklepe nezvaný host
Zima svým hávem překryje spokojenou zem
V těch chvílích závidím jim křídla
Hledíc z okna přemýšlím nad zvláštním snem
unavení čápi učí se svobodu skrývat
Houf čápů spokojeně letí za štěstím
pod křídly se jim schovám a vyčkám
Než odletíme před zimním zajetím
schovaná v bílém úkrytu svého čápa hýčkám