.Postřehy o.c. IV
Postřehy obchodního cestujícího IV
Kde že je ten únor bílý.
Mezi Časy
podzimní zaorávka pícnin i zbylé klasy
na poli kopa labutí bílých
a mezi Ředicemi
celistvost jejich hejna je narušena
štíhlými konturami volavek bílých.
A zda-li pak to pole sílí.
Širé je vpravdě dosti,
nezvyklým pokrmem všechny je hostí.
Ryby ty pod ledem zůstaly uchráněny,
nic nazbyt
nažerou se s labutěmi.
Tím co jinak by nesežraly.
V čase hladového měsíce
pln břich si přejíce,
před nimi jen Holice.
silnice l/36
Komentáře (1)
Komentujících (1)