Sněženky oddaně zpod ranní rosy
Sněženky oddaně zpod ranní rosy
sněží mi do dlaně jak noty kosí
sypu je z rukávu a věším na mraky
a jednu oktávu schovám si pro straky
Když slunce polední zahradu objímá
v srdcích se rozední a každá květina
bělostnou hlavičkou jaru se ukloní
a zimu stařičkou odnese na koni
Mrazivý severák s dešťovou loutnou
a po něm paprsky v dlaních se protnou
země se probudí a zhasne splín
když na trůn usedá Valentýn
Jéé, ta je kouzelná :-) Opravdu moc se mi líbí! ST... U nás jsou vidět poupata sněženek, talovínů, rozkvetelé čemeřice a vřesovce
16.02.2015 09:16:47 | Jenda P.