~~~~~~~~~
S jarním deštěm
i krásné chvíle přijdou
tráva se začíná zelenat
sasanka i orsej
rozkvetlým violkám
budou i lásku vyznávat,
ve vzduchu je cítit
takové jemné teplo,
nesmělé a jarně voňavé
a na větvích
všech holých stromů
keřů a keříčků
se z pupenců rozpučí,
ty zelené lístky
jsou po zimě zvědavé
jak to s tím jarem
vypadá,jen nakouknou.
A ti co odletěli před zimou
už zase doma zpívají
veselou...
Po zimním čase
celá jarní
trošku vlaze teplá
ale kvetoucí a barevná
paráda..
A to já ráda.
~~~~~~~