Anotace: Přiznám se: je to - fakt! - jabloň, dělá to každý rok už třicet let a já na to budu na jaře 2016 - snad - čekat znova...
*
za zahrady laťkovými vrátky
stojí jabloň s růžovými plátky
na místě, kde stávaly jen duby
a spoustou svých květů se mi chlubí
spleten zcela tím stromem v rozpuku
natáhl jsem překvapením ruku
neviděl jsem co je náš svět světem
aby strom mi podal ruku s květem