Anotace: ...
Tam v žlabu nebeském,
proudí míza živá.
Tam v temnu obrovském,
vidna krása opojivá.
Třpyt a sláva,
právě vstává!
Skoro již na dosah,
už už je máš..
Stojíš až na špičkách,
své tělo napínáš.
Lesk a krása,
tvých snů spása..
Stříbrná kulička,
proplouvá nad hlavou,
světlo z ní uniká,
bdí nad tvou únavou.
Tajemná nádhera,
v odraze jezera.
Odlož své myšlenky,
věnuj je hvězdám,
vnímej jen vzpomínky,
s nimi buď sezdán.
Zázračná a nespoutaná,
ranní rosou oplakaná.