Podzimní krajina
Anotace: jedna taková klasická podzimní....autor zde popisuje krajinu nedaleko od jeho obydlí.
Kráčím cestou listím zasypanou,
lemujíc ji holé stromy.
Procházím se krajinou do podzimu zahalenou.
Co nabízí talentům,námět pro výtvory.
Listy jsou popadané,
přikrývají spadlé kaštany.
Vítr je však poodkryje.
Děti sbírají si je do školy.
síla větru vanoucí od rybníka je neúprosná,
zvlášť když mi ranní mráz holé ruce líbá.
Bílá pára od vody se zvedá,
ten pohled u srdce mi hřeje,
zvlášť když ještě svítá.
nedaleko hustý les se rozpíná,
oděn v sametově-hnědém kroji.
Před ním na poli zvěř divá,
do houfu se rojí.(rojí-myšleno sbíhá)
Potravu si hledá,
Kdopak ji do krmelce přinese,
Snad ten co pytláka rád nemá
a ví hodně o zvěři a o lese.
Kráčím cestou listím zasypanou,
lemujíc ji holé stromy.
Opouštím krajinu do podzimu zahalenou,
vracím se zpět do vsi,mezi domy.
Komentáře (4)
Komentujících (2)