K optikovi slepýš míří,
s brýlemi prý on se smíří,
stane se z něj brejlovec,
to prý není špatná věc.
Za zahradní konvicí,
líbal se had s hadicí,
syčí slůvka mazlivá,
sličnou on jí nazývá.
Krtek ryje na zahrádce,
zatraceně, to je práce,
motykou chci dát mu ranku,
proč nerazil tunel Blanku?
Uviděla kobra bobra,
jen si řekla, že je dobrá,
u slovníku potom kobra,
přemýšlí, co je to hobra.