Vzrůstající monument tyčící se k nebi,
ve větru nebezpečně houpající se, vrzaje
a studeným pocitem kovu, přírodu kopaje, do duše ticha..
ne shonu..
Pocit bezmoci pod lidskou touhou materiálního chtění,
avšak přírodu všemocnou neporazíš tím nevědomým sněním
v záři jejího srdce, jeřáb zahalen do moci západu slunce,
aby i ve svém železném vzhledu, zapadl zahalen v hřejivém svitu do srdce
země, jež tolerantní a trpělivá je
a láskou svou cokoliv přijme a přikryje
jež svou pokorou dokud může
i nad zlem se slituje..
a znovu
a znovu
svou šancí dává naději v lepší časy..
jeřáb a západ slunce...
škoda,jak málo si uvědomujeme,že příroda a zvířata tady byla dřív...
Dík za ni laskavá :-)
13.07.2016 19:46:52 | Danger
Lidé jen usnuli a už se zase pomalu probírají...tak snad to zvládnou co nejdříve...není zač :-)
13.07.2016 19:48:40 | Marsinka
tohle je tak zajímavé spojení, že jsem rád, že mě tady jistý komentář zavedl.
30.12.2015 14:26:26 | CoT