Anotace: Ze sbírky: "Kadaňské toulky", Autor fotografie: Ladislav Renner, Vřelé díky za souhlas s použitím fotografie.
Sbírka: Kadaňské toulky
Město v srdci
Kéž mohl bych se orlem stát,
nad mraky se jako dravec vznést.
A spatřit to krásné město,
jak ozářeno nebem jest.
To krásné město,
co v srdci vozím na cestách,
a kam se stále vracím
ve svých živých vzpomínkách.
Tam, kde doma se cítím,
kde prožil jsem své dětství,
kde poznal jsem svou první lásku
a zjistil, co je opravdové přátelství.
*
Kéž mohli byste se orly stát
a se mnou si zaletět
na to krásné město podívat.
Vzlétnout od Mikulovické brány,
směrem ke sněho bílé radnici,
a pokračovat nad zlatavé lány.
*
Pak usednout a mít jak na dlani,
všechny ulice, domy a lidi v Kadani.