Bez obručí
Miluju přírodu divokou
co upřímné má oči
tu krásu nespoutanou
co roste bez obručí
Miluju přírodu tajemnou
co fantazii zkouší
plující obrazy nade mnou
a tichý šepot v houští
Miluju přírodu hlubokou
co dechem svým mě léčí
dává mi sílu pravěkou
a ve mě se mnou tančí
Přírodo krásná
vlasy máš rozpuštěné
skládám ti poklonu
do kůry, do kamene
Ráda se procházím tebou
jsi mojí útěchou, vrbou