Ganga, Amazonka, Nil
jásám, kde jsi všude byl!
Moje touha časem bledne
jsem u Labe, v noci, ve dne.
Řeky jak se vinou krajem
je to krása, o níž sním
divočinou, místy rájem
zeleným i vyprahlým.
Nad našimi hvězdy taky
už trochu teskně dneska vím
stejné slunce, stejné mraky
však velké řeky nespatřím...
Krásná Kapičko. :O)
29.05.2016 21:02:40 | Tichá meluzína