O Slunci a nejen o něm
Anotace: Nejen o té žhnoucí kouli.
Až Slunce skloní svou tvář
A konečně svěsí svůj gigantický měsíční pyj
Nastaví čelo mrakům vstříc
Zamračené v krvavé peřině podvečerní oblohy
Až Slunce zanevře na bohy
A navlékne podzimní leštěný střevíc
Zableskne se na nebi hromový kyj
Blesk nabídne ku kochání svou zář
Až svit Měsíce prořízne noční tmu
Jak čepel nože připraveného kastrovat
Všechna souhvězdí i sfér plochu
Rozpomeň se nyní trochu
Na sladké verše, jež chtěl jsem psát
Nad nimiž nejen já se pýchou dmu
Avšak zapomeň na ta slova nyní
Sloky jsou plné nechutností
Bez studu a beze ctností
Nebudu již ten, jenž radost činí
Zvrácené chci verše psát
V podobných si listovat
Komentáře (0)