Vltava v Praze
Anotace: báseň z nedávno vyšlého sborníku z liter. soutěže Praha ve slovech
Oblékla se do stříbrné hladiny
vlnky se pyšní flitry na hřebíncích
plesové šaty ze všech nejkrásnější
jí darovalo slunce pod obzorem
krajkoví mostů zdobí její šat -
Vltava plyne smírně jako kdysi,
když v plné slávě zářil Vyšehrad,
a v dáli spíná vlhké dlaně břehů.
Já slyším Smetanovy harfy hrát -
připlouvá labuť s poraněnou šíjí
esence krásy - bílý otazník.
Proč, proč jen? Komu ublížila?
Má řeka mlčí. Koho se mám ptát?
Přečteno 395x
Tipy 8
Poslední tipující: jitka.svobodova, vodnař, Iva Husárková, Frr, danaska
Komentáře (3)
Komentujících (3)