Anotace: Přišla tma a město spí...
Přišla tma a město spí,
jen blázni v ulicích bdí,
zoufale hledí ke hvězdám
a na ně shlíží vesmír sám.
Nepatrný úsměv v koutku rtů,
když k tanci vyzvu lucernu,
oděna do mlhy a tajemství
a z nebe se snáší bílý sníh.
Úsvit se ještě neblíží,
poslední stíny zmizely,
kočičí hlavy mňoukají,
teď noc vládne na zemi.