...
Vycházející paprsku
zlatě barvíš omalovánky přírody
louky, pole a lesy s pokorou před tebou stojí v přijímání
ptáci vítají tě
opět novou písní přítomnosti
a lidé
alespoň na okamžik
necítí bol
osamělosti
...
I dnes vypadáš krásně rozhledno spanilá
ač do mraků šedivých
jsi zpola halená
...
Rudě se tváříš obloho usínající
mé tváře hladíš červánku růžovějící
do tajemna duše promlouváš mi
dozajista a tiše pravdu říkáš mi
o tom kdo jsem
a kdo jsme
než den teď skončí
a
usne
...