V březnu, jaro rozevírá hřejivou náruč,
první květiny se na povrch s grácií derou,
s paní zimou dle svého na rok se rozluč,
v přírodě pro sebe využij dobu veškerou.
Nejenom květy, i zvěř začíná ožívat,
přichází mláďat překotné rození,
zima, údobí své začala dožívat,
vzduch plní se rozličnou vůní.