Dřív než vy já ovládal jsem lesy;
všechny jejich krásy, smutek, děsy;
když s půlnocí jsem lehl v lůžko z mechu
o Luně snil jsem, pod Lunou jehličnatou střechu.
Když zaveleli bratři, vycenil jsem zbraně,
a pod mou smrtivládou umíraly laně;
lesklý potok zkoušel ohlodávat kamení
já došel až tam, kde on pramení.
Pak přišla změna, když zvuk se vašich strojů rozezněl
a já, jak vypadá les, jsem zapomněl...