Májový déšť
Anotace: něco z mých jarních básní :)
Dešťové provázky splétají májovou zahradu
kde kapky kreslí kroužky kalužím
tam kvetou keře i strom ovocný
díky tomu všemu se zadlužím
Sedím sám v útulné hospůdce
zatímco ty běžíš bosky ornicí
vítat mladé jinochy z vedlejší vsi
časem z nich povstanou statní rolníci
Májovým deštěm smáčeno jest obilí
ušetřena nezůstala ani májová zahrada
i za mraky schovaný měsíc pozoroval
jak ze zahrad vše krásné opadá
Přečteno 812x
Tipy 1
Poslední tipující: Jin&Jang
Komentáře (1)
Komentujících (1)