Kočka doma schovala se
asi v prostor ložnice.
Kde ta mrška vězí zase?
Namáhám si zornice.
Už s baterkou pod postelí
plazím se jak Houdini.
Od prachu jsem skoro celý,
vytuším ji ve skříni.
Na volání neodpoví,
kapsička ji nenaláká.
V šatníku si tiše hoví,
bříško splasklé od koťátka.