Jeřabiny
Anotace: Báseň o jeřabinách i blížícím se podzimu
Podzim se blížil a jeho stopy blátivé
zašlapou poslední záchvěv parného léta
sivé mraky jsou jako miminko plačtivé
a houf vlaštovek na dalekou cestu odlétá
Genius loci se táhne touto krajinou
na duše dospělých usedá vlna stesku
v této době léto slábne vzrůstající zimou
jen staré jeřáby vrhají stín za rozbřesku
Na stromech jeřabiny prolité jsou krví
a tráva vypila doušek sluneční záře
pod spadaným listím zůstal les mrtvý
plody jeřabin zatím barví lidské tváře
Přečteno 672x
Tipy 3
Poslední tipující: střelkyně1, Cappp
Komentáře (1)
Komentujících (1)