Slavnost vína
Anotace: Báseň o vinobraní
Kráčím do lesíka za tratí
kde břízy blednou jako luna ranní
která se večer jako noční můra navrátí
stejně jako každým rokem požehnané vinobraní
V ruce třímáš prázdnou číš
ze své lahve doleji ti doušek vína
až sklenky o sebe zazvoní
budou stejně jako my k sobě blíž
jen bůh mě v duchu proklíná
Na vinici se plazí had vinné révy
Houf sběračů trhající zralé hrozny
slunce nad hlavou je dnes seriózní
nešetří ba ani vdovy i děvy
Přečteno 577x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Kapka, Iva Husárková
Komentáře (2)
Komentujících (2)