Anotace: ...
Ó, Karpó, tvé ruce barví listy
a tvé vlasy vytváří mlhovinu.
A tvou krásu lze najít červeném vínu,
a tráva zrána jsou tvé čelisti.
Sluneční paprsky září hladinou
a také na opodál stojící vrbu.
Myslivec na srnu číhá u posedu,
carpe diem, Karpó, tvé časy pominou.