Anotace: Takové trochu aktivistické téma zelených ochránců.
Až odjede poslední vlak
do Údolí kopretin,
naposledy odkvete mák
vítej světe bez květin.
Někdo pak otočí hlavu
od záře obrazovky:
Beruška v tom lidském davu
protáhnout má kde krovky?
Někdo pak odtrhne zraky
od světla počítače:
Naleznu v potocích raky,
zapípá v olších ptáče?
Až odjede poslední vlak
do Údolí kopretin,
naposledy odkvete mák
vítej světe bez květin.
Někdo pak pozvedne oči
od říše mobilních her:
Snad liška v houštiny vkročí,
znám vůbec do lesů směr?
Někdo pak oznámí konec,
není z čeho mlít mouku,
vymizel poslední srnec,
marné hledati louku.
Až odjede poslední vlak
do Údolí kopretin,
naposledy odkvete mák
vítej světe bez květin.