Zima v sadu

Zima v sadu

Anotace: Báseň o tom jak vypadá sad v zimě

Sbírka: Po stopách vesnice

Zvoník mráz na rampouchy půlnoc odbíjel
v lednu ani starý sadař nezahálí
pryč jsou časy, kdy uschlou jabloň míjel
ze spící zahrady se nikdy nevzdálí

Zima v bělavých šatech v sadu škodí
starý sadař má den naplněný lopotou
ačkoliv pod sněhem ovocné stromy neplodí
musí chlápek ven a odhazovat cestu lopatou

Když zelená kráska přikryta je sněhem
sadař vyšel ven v kožichu a kanadách
aby oplatil zimě její krásu úsměvem
když v lednu sníh rozprášila v zahradách
Autor Petr27, 04.01.2018
Přečteno 703x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tady nemrzne, sníh nepadá, šedá je naše zahrada...

05.01.2018 00:26:03 | Kapka

líbí

:)

06.01.2018 18:53:26 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel